útbaIGAZító

útbaIGAZító2016-09-27T21:45:06+00:00

2013-ban az akkori baráti-munkatársi társaságban a tananyagfejlesztő vállalkozásunk “nemzetközivé tételét” terveztük. Amikor tájékozódni akartunk a külföldi vállalkozási lehetőségek, szabályok, tapasztalatok területén, nem találtunk egységes, teljességre törekvő ismeret-forrásokat, és nem találtunk egységes, teljességre törekvő segítő hátteret. Külön-külön sokféle forrást és hátteret megismertünk: adózási ügyekben, adminisztratív kérdésekben és így tovább; de aprólékos keresgéléssel kellett mindent összevadászni és sohasem lehettünk biztosak abban, hogy mindent megtaláltunk, ami szükséges.

Elhatároztuk, hogy létrehozunk egy ilyen szolgáltatást, de aztán a kezdeményezés elhalt.

Két évvel később a saját külföldre költözésem kapcsán kerültem hasonló helyzetbe – és most előveszem a korábbi ötletet

  • nem külföldi vállalkozásokra, hanem olyan szakemberekre, akik a régi céhes vándorévek (“walzung”) mintájára külföldi tapasztalatszerzésre készülnek,
  • de nem “általában külföldre”, hanem az Egyesült Királyságba: valahol el kell kezdeni a rendszer felépítését és nyilván ott tervezem a kezdést, ahol magamnak is vannak már tapasztalataim (és ahol egyre többet tudok arról, hogy a frissen érkező számára mi lehet az ismeretlen újdonság).

Örömmel fogadok minden véleményt és ellenvéleményt, segítséget és kritikát (az is lehet segítség)!

Remélem, hogy a honlapom “dolgozószobájának” útbaIGAZító-menüpontját gyakran lesz majd alkalmam új eseményekkel, előbbrelépésekkel frissíteni.