A dolgozószobámban

Főoldal/Civil Rádió

Civil Rádió

A honlapomon A dolgozószobámban menü Civil Rádió menüpontjában

2019. november elején vettem fel a kapcsolatot a Civil Rádió szerkesztőségével, hogy ott műsorokat készíthessek. A dátumnak ebben az esetben különös fontossága van.

A Civil Rádiót ultrarövid-hullámon lehetett hallgatni: a sugárzási körzete Budapest és a város közvetlen környéke volt. Interneten is hallhatóak voltak az adások és egyszerű archívum is létezett, de ezt a rádiósok elhanyagolták: a sugárzott műsorra koncentráltak.

A rádió sugárzási engedélyének a meghosszabbítását azonban a Médiatanács 2019. október végén elutasította. A döntés értelmében december 21-én éjfélkor le kellett kapcsolni a sugárzást: a Civil Rádió egyetlen elérési színtere az internet maradt.

Én akkor már lassan egy éve tervezgettem ezt a kapcsolatot. Két régi barátom (Huszerl József és Vág András) is a Civil rádió munkatársa, tőlük is érdeklődtem, de mindig “elsodort az élet”, ahogyan egy régi munkatársnőm szokta mondani. Aztán értesültem a Médiatanács döntéséről és úgy gondoltam: most kell jelentkeznem, mert ez olyan, mint amikor valaki egy felvonulásra vagy tüntetésre nemcsak akkor megy el, amikor az egyben szórakoztató majális, hanem akkor is, amikor zivatar van és dörög az ég…

A belső szabályok szerint annak, aki a Civil Rádió szerkesztő-műsorvezetője akar lenni, három “próba-műsort” kell elkészítenie. Én két műsort készítettem, harmadikként pedig leadtam egy háromnegyed-órás hangfelvételt, amelyet voltaképpen a szerkesztőknek szántam: a hangfelvétel javaslat volt arra, hogy a változásról milyen tájékoztatást kapjanak a Civil Rádió munkatársai és hallgatói.

December 16-án került sor arra, hogy a szerkesztőség döntést hozzon a jelentkezésemről. Rendkívüli meglepődésemre nemcsak elfogadták a jelentkezésemet, hanem az a döntés született, hogy a háromnegyed-órás hangfelvételem adásba került azon a héten szombaton (azaz december 21-én, a Civil Rádió utolsó, még sugárzással is közvetített napján!), a Reggeli című kétórás műsor második órájában.

Akármilyen későn jelentkeztem: még a sugárzott adásban is megjelenhettem – igazi Civil Rádiósnak érzem magam!

A másik két felvételemmel sorozat indul, pénteki 14 órai adással és a rákövetkező szerdán 21 órai ismétléssel. Kéthetente egy műsor készítését vállaltam, ezért a rákövetkező héten megint ugyanaz hangzik el. A sorozat kezdeti dátuma január 24. lett, tehát azon a héten pénteken adás, rákövetkező héten ismétlés; de akkor pénteken megint ugyanez az adás és a rákövetkező héten ismétlés. Két nappal később pedig (azaz két héttel az eredeti adás után) pénteken 14 órakor a sorozat új műsora hangzik el.

A honlapomon A dolgozószobámban menü Civil Rádió menüpontjában

2020-07-13T00:00:21+01:00

Egy hozzászólás

  1. Dr.Hassan Elsayed szeptember 18, 2020 - 19:11

    Nagyon jó volt a mai program, Köszönöm a meghívást és sok sikert kívánok Neked kedves Péter Barátom.

Hagyj üzenetet

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Go to Top